Böckerna

Dokumenterade språkmirakler

När Gud ger människor språk de aldrig har lärt sig

I Apostlagärningarnas andra kapitel står det att den första generationen kristna kunde tala nya språk, såsom arabiska och latin, när de blev uppfyllda med den helige Anden. Sker sådana språkmirakler även idag? Micael Grenholm presenterar i denna bok över 80 fall när människor menar sig ha talat eller förstått språk de aldrig har lärt sig.

Läs bland annat om:

  • Tonåringen Aimee som omedvetet höll en predikan på teckenspråk så att en döv man tog emot Jesus;
  • Fabriksarbetaren Åke som inte ens kunde engelska men som plötsligt förkunnade om Guds storhet på latin när han talade i tungor;
  • Missionären Rickard som aldrig har studerat albanska men ändå har kunnat tala det flytande i över 30 år.

Här kan du få tag på Dokumenterade språkmirakler:

Läs mer om språkmirakler här!

Foto: Simon Simonsson

Dokumenterade mirakler

Sker mirakler idag, och går de i så fall att dokumentera? Hur förhåller sig vetenskap och bön till varandra? Dokumenterade mirakler ställer dessa frågor på sin spets i ett försök att belägga det övernaturligas existens.

I denna bok finner du över 50 exempel på vetenskapligt oförklarliga tillfrisknanden efter bön, baserat på läkarutlåtanden och journaler. Du får bland annat möta:

• Maria, som höll på att bli döv men plötsligt fick hörseln tillbaka under en gudstjänst.

• Jens, vars hjärnskada försvann i samma ögonblick som en vän bad för honom.

• Bengt, som gick en säker död till mötes men vars cancer försvann till läkarnas stora förvåning.

Författaren för en djuplodande diskussion om huruvida detta rör sig om genuina mirakler. Kanske handlar det istället om placeboeffekten, att läkarna har ställt fel diagnos eller att vi i framtiden kommer upptäcka naturliga orsaker? Dokumenterade mirakler är en bok som får både skeptiker och troende att tänka till.

Här kan du få tag på Dokumenterade mirakler:

Om författaren

Micael Grenholm är en teolog, författare och föreläsare som bor i en kristen kommunitet i Falköping med sin fru Sarah. Han är doktorand i kyrko- och missionsstudier vid Lunds universitet och undervisar i kyrkohistoria på ALT. Han driver bloggen Hela Pingsten och podcasten Jesusfolket och brinner för ämnen som karismatik, apologetik, fred, rättvisa och evangelisation. Han har tidigare gett ut två böcker på Sjöbergs förlag, Dokumenterade mirakler om läkarverifierade helanden, och romanen Konvertiten som handlar om Sveriges utvisningar av kristna till Afghanistan. Kontakta Micael här!