Christer Sturmarks tankar om boken

Posted on

Den 30 maj hade jag möjlighet att prata om Dokumenterade mirakler tillsammans med humanisten Christer Sturmark. Christer är tidigare ordförande för Humanisterna och är van att debattera Guds existens, religionens plats i samhället med mera. Han finns med i boken då jag hade möjlighet att intervjua honom om argument för och mot naturalismen, och nu delade han fler tankar och invändningar:

Med i samtalet var också teologen och IT-pastorn Lars Gunther, neurokirurgen Pekka Mellergård och specialistläkaren Sofia Höglund. Det blev ett väldigt bra och konstruktivt samtal om hur vi bedömer att ett mirakel har skett, om det är rimligt att tro att alla VOTEB (vetenskapligt oförklarliga tillfrisknanden efter bön) beror på naturaliga fenomen samt hur vetenskap bör bedrivas.

Intressant nog ansåg Christer Sturmark, likt jag själv, att vetenskapen inte bör utesluta övernaturliga förklaringar. Med andra ord bör inte metodologisk naturalism alltid användas. Även om Sturmark själv inte tror att mirakler finns välkomnar han studier som undersöker frågan seriöst och lämnar naturalismen bakom sig. Jag med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *