Dokumenterade språkmirakler

När människor talar eller förstår språk de inte kan

Uppföljaren till Dokumenterade mirakler som utforskar tungotalets och uttydningens gåva

I Apostlagärningarnas andra kapitel står det att den första generationen kristna kunde tala nya språk, såsom arabiska och latin, när de blev uppfyllda med den helige Anden. Sker sådana språkmirakler även idag? Micael Grenholm presenterar i denna bok över 80 fall när människor menar sig ha talat eller förstått språk de aldrig har lärt sig.

Läs bland annat om tonåringen Aimee som omedvetet höll en predikan på teckenspråk så att en döv man tog emot Jesus, om fabriksarbetaren Åke som inte ens kunde engelska men som plötsligt förkunnade om Guds storhet på latin när han talade i tungor, och om missionären Rickard som aldrig har studerat albanska men ändå har kunnat tala det flytande i över 30 år.

Här kan du få tag på Dokumenterade språkmirakler:

Exempel på språkmirakler i boken:

Inspelningar av språkmirakler

Studiematerial

Sagt om boken:

Micael Grenholm fortsätter att utforska områden som det alltför sällan skrivs om. På så sätt gör han hela kristenheten en tjänst. Jag rekommenderar denna bok till alla som vill låta sig själva utmanas av Guds rikes verklighet i den här världen!

Olof Edsinger, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen

Micael är teologen, kyrkohistorikern och pastorn som älskar allt som har med den helige Ande att göra. Tungotalet som nådegåva har fascinerat mig sedan jag var en ung kristen. Micaels forskande tillsammans med alla underbara vittnesbörd väcker garanterat längtan efter Andens liv hos läsaren.

Christer Roshamn, pastor och föreståndare för Folkungakyrkan Stockholm

Både den som utan tvivel bejakar förekomsten av xenolalia och den som är skeptisk till företeelsen – och alla däremellan – behöver läsa Micael Grenholms bok. Tonen är lättsam och personlig, vilket gör läsningen till ett nöje. Men det viktiga är att boken bygger på ett gediget arbete med insamling och träffsäker analys av väl dokumenterade händelser, ute i världen och hemma i Sverige, i kyrkohistorien och i närtid. Skeptikern bör vara beredd på att bli övertygad när det ena exemplet efter det andra radas upp.

Elisabeth Sandlund, journalist, tidningen Dagen

I Dokumenterade mirakler argumenterade Micael Grenholm skickligt för att övernaturligt helande ofta förekommer i samband med förbön. I denna uppföljande bok, Dokumenterade språkmirakler, går Grenholm vidare och studerar det bibliska tungomålstalet, både historiskt och genom ett antal exempel i närtid. Det är en oerhört välskriven och viktig bok, där Grenholm på ett mycket nyskapande sätt använder apologetik för att försvara och förmedla en pingstkarismatisk tolkning av Bibeln. Boken vänder sig både till kristna, sökare och ateister. Min bön är att den ska få vara ett kraftigt redskap för att få fler kristna att söka Andens gåvor och för icke-troende att ta emot Jesus som sin personlige Frälsare.

Ola Hössjer, professor i matematisk statistik 

Jag slås av hur stark och framförallt hur otroligt viktig den här boken är. Andens gåvor är i allra högsta grad relevanta i vår tid och de behövs mer än någonsin i våra sammanhang. Grenholms styrka är hans noggrannhet och hans genuina nyfikenhet. Här dokumenteras källor och vittnesmål med minutiös noggrannhet. Det är svårt att stå emot vittnesbörden i denna bok.

Jag brukar dela upp kristen litteratur i två kategorier: ”välling” eller ”starka maträtter”. Denna bok är inte bara ”stark maträtt” utan mer ”märgstark”. Jag har inget emot teologiska utläggningar men ibland blir det ”bokstaven dödar”-känsla över vissa skrifter. Grenholms bok är Ande och liv. Läs den och du blir garanterat uppbyggd!

Simon Ådahl, artist, evangelist och författare

Det här är en väldigt intressant och obeskrivligt viktig bok. Den är en gudomlig fullträff med helt rätt timing. Micael har intervjuat människor både här i Sverige och långt borta för att visa att andedop och tungotal är något att ta på allvar. Min övertygelse är att Gud har stått bakom boken och vill att den ges ut. Det är ett efterlängtat ämne – många har saknat undervisning om tungotalet och att Jesus döper i helig Ande. Detta är en mycket viktig bok. 

Barbro Wallin, evangelist

Detta är en unik bok. Har efter ett helt liv i kristna världen aldrig läst något liknande. Mirakel kopplat till språk och tungomålstalande är uppenbarligen betydligt vanligare än vad som har varit känt tidigare. Ett ytterligare vittnesbörd om att Gud finns och att Jesus lever.

Stefan Swärd, pastor och författare

Micael skriver initierat och med berättarens sakliga elegans bjuder han trots växlingarna mellan teologisk bearbetning, vetenskapliga undersökningar och rena vittnesbörd till sträckläsning. Det här är en bok som svarar mot vad jag tror att den Helige Ande igen önskar väcka församlingen för i vår tid. Oavsett vad du själv upplevt med Gud tidigare kommer den både utmana och uppmuntra dig att sträcka dig efter mer.

Jonas Andersson, missionsdirektor för Gå ut mission


Skriv upp dig på nyhetsbrevet så berättar jag mer – det är gratis!