Läkarna: ingen medicinsk förklaring till att Adrian kan äta igen

Posted on

Från att han var fem månader kunde Adrian Nygård inte äta. En ovanlig sjukdom hade slagit hans tarmsystem ur funktion, så han var beroende av att ta upp näring intravenöst 14 timmar om dagen.

Hans kropp försvagades alltmer med tiden. Till slut blev han beroende av rullstol när musklerna inte längre bar. Hans skolgång begränsades till några få timmar i veckan.

Som bosatt i Sandnes, sydvästra Norge, vårdades han på både Stavangers och Haukeland universitetssjukhus. Hans föräldrar Marian och Thomas var engagerade i Sandnes Frikirke och trodde Gud om ett helande för sin son.

Adrian som liten.

Sommaren 2011 åkte familjen över till USA för en välbehövlig semester. Med sig hade de över hundra kilo medicinsk utrustning för att fylla Adrians behov. När de befann sig i närheten av Redding i Kalifornien frågade Marian och Thomas sin son om han ville följa med dem till Bethel Church.

“Det sker en del under och helanden där”, sa Marian, “och det kanske finns några där som gärna vill be för dig. Vad tycker du om det?”

Adrian svarade: ”Vet inte. Jag har ju ett bra liv.

Han gick ändå med på det. Under gudstjänsten var det flera som bad att Gud skulle hela honom. Han kände inget särskilt under bönen, men efter mötet frågade han sina föräldrar om han kunde få en gris­sini – en italiensk brödpinne. Han brukade ofta få leka med mat medan de andra åt, så de gav en till honom. Och så stoppade han den i munnen!

“Varför åt du den?!” utbrast föräldrarna. Det var det första han hade ätit på tio år. Han var själv förvånad över sitt beteende, men kände sig samtidigt lugn. Tiden gick utan att hans kropp reagerade. Han åt lite mer på kvällen och sov sedan gott. Dagen efter kunde han gå på toaletten normalt för första gången i sitt liv.

Edda Olafsdottir

Adrians läkare, Knut Øymar vid Stavangers universitetssjukhus och Edda Olafsdottir vid Haukeland universitetssjukhus som båda har doktorerat på barnsjukdomar, var förbluffade över Adrians tillfrisknande.

“Vi kan inte förklara framgången medicinskt, och vi har svårt att förstå att det har skett en så snabb förändring”, sa Øymar till tidningen Vårt land. En tarm som har varit utan mat under lång tid kommer i stor grad mista förmågan att ta upp näring och fungera normalt.”

“Jag har ingen medicinsk förklaring på förbättringen, men vi vet ju att det kan inträffa saker i kroppen som inte låter sig förklaras medicinskt”, sa Olafsdottir.

Adrian är idag en frisk sextonårig pojke som är mycket glad i mat! Han är övertygad om att Gud har helat honom.

“Jag tror på bönens kraft”, sa han i en intervju med CBN. “Jag tror på Guds kraft. Jag tror att inget är omöjligt för Gud.”

För fler vittnesbörd om läkarverifierade helanden, kolla in boken Dokumenterade mirakler!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *