Ray blev frisk från cancer

Posted on

Ray Jackson fick sin njure borttagen 1972 på Duke University Medical Center (DUMC) på grund av cancer. Han återhämtade sig bra, men den 4 februari 1974 fick läkarna ta bort ett finger eftersom de fann att cancer hade spridit sig dit. 

Två månader senare återvände Ray till sjukhuset på grund av ömhet och smärtor i bröstet och ljumsken. Läkarna upptäckte cancer i ryggraden, bäcken, bröstbenet och benen, och den här gången var operation uteslutet. Läkarna uppskattade att han inte skulle leva längre än ett år. 

Rays kristna vänner fastade och bad för honom. Tillsammans med familjen åkte han till Jacksonville, Florida, för att delta i en helandegudstjänst med Kathryn Kuhlman på söndagen. 

Klockan 04:30 vaknade han på söndagsmorgonen i hotellrummet och böjde knä i bön för ett mirakel. Han tyckte sig då se Jesu ansikte och hörde en röst som sa att han skulle bli helad. På helandegudstjänsten upplevde han hur smärtorna som cancern orsakade försvann. Han kände även hur en ström som av elektricitet gick genom kroppen.

Ray undersöktes igen, och läkaren skrev: ”Undersökning av skelettet visade ett dramatiskt ‘helande’ av lesionen i vänstra ischium och en liknande densitetsökning i ett före detta lytiskt område i mitten av vänstra ilium.” 

Rapporten från röntgenavdelningen löd: ”Tillfrisknande noteras i det som förut beskrevs som ett metastatiskt centrum i vänstra ischium. Inga andra metastatiska centra kan identifieras. Trots bakgrunden med en positiv skelettscintigrafi i T-12-L-1-området i vänstra bäckenet och de högra akroiliakalederna, kan inga definitiva metastatiska centra observeras i dessa områden.” 

Varför cancern hade försvunnit, kunde inte läkarna svara på. Detta dokumenterades av läkaren Richard Casdorph, som även lät nio andra läkare ta del av materialet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *