Hans tillfrisknade från obotlig cancer

Posted on

I oktober 2017 föll Hans Mannefred ihop på golvet av plågsamma magsmärtor. På Länssjukhuset Ryhov i Jönköping konstaterade man att han hade tarmvred och en tumör i tjocktarmen stor som en mindre melon. 

Tumören växte över på tunntarmen, och metastaser hade spridit sig till höger lunga och lymfkörtlar i bröstkorgen. ”Inte en botbar sjukdom”, konstaterar journalen. 

Läkaren beslöt att de skulle operera och eventuellt behandla med cellgifter i palliativt syfte, det vill säga för att lindra smärtor och problem fram till döden. Man uppskattade att Hans skulle leva fyra veckor till.

Hans är medlem i Frälsningsarmén i Huskvarna, och där bad många för hans tillfrisknande. Tiden gick och Hans var fortfarande vid liv. En ny PET-undersökning i januari visade att inga metastaser fanns kvar i kroppen. 

Tumören opererades bort utan komplikationer, den vägde ett kilo. ”Utskrivningsdagen är patienten helt välmående”, konstaterade överläkaren som följde Hans fall i journalen.

”Jag har läkarintyg på att jag hade metastaser och ett annat som visar att det inte finns några. Jag har läst journalen flera gånger och undrat om jag inbillat mig allting för det är nästan ofattbart”, sa Hans i en intervju. 

Läs mer i boken Dokumenterade mirakler:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *