Intervjuad i Dagen om bevis för mirakler

Posted on

Idag intervjuas jag av bästa Malina Abrahamsson om Dokumenterade mirakler i tidningen Dagen. Ett utdrag:

I boken tar han upp nio svenska fall av oförklarliga tillfrisknanden. De spänner från allergi till cancer och medan några tillfrisknanden skedde för bara ett år sedan går andra fall flera år tillbaka i tiden. Två av fallen handlar om barn som blivit friska efter förbön.

Fick du utesluta många fall under arbetets gång för att de inte nådde upp till dina kriterier?

– Kanske sju stycken. Några har fallit på att jag inte fått tid till intervju eftersom de har varit svåra att få tag på. Många har inte fått tag på sina journaler eller inte orkat leta.

I ett av fallen som du beskriver säger en man att han blev helad från cancer, men bara något år senare dör hans dotter i samma sjukdom. Hur tänker du kring det?

– Både den mänskliga kroppen och den andliga världen är väldigt komplexa. På individnivå, om det inte finns någon uppenbarelse från Gud, så är vi inte i stånd att förstå vad som ligger bakom helanden. Jag tror till exempel att det fullständiga helandet finns i himlen, det är viktigt att komma ihåg i alla sammanhang där vi talar om helande. Himlen är inte game over – du misslyckades. Himlen är välkommen – du är helad, nu känner du ingen smärta. Helandets teologi behöver himmelsteologi.

Läs hela intervjun här, och beställ boken nedan:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *