“En bok vi alla behöver läsa som hört om mirakler”

Posted on

Litteraturskafferiet har recenserat Dokumenterade mirakler:

Först då jag fick Micael Grenholms bok Dokumenterade MIRAKLER så stönade jag och tänkte; NEJ! inte en sån där bok då folk berättar om hur Gud mirakulöst helat dem och så ska man tycka det är såååå underbart och “Herren, är vår läkare…”. Den åkte långt bak i högen med ett, kanske sen.

Det där sen, det kom och då så jag att det också fanns en underrubrik med Vetenskap, helande & Guds existens. Det är just vad den är. Inte alls det jag trodde. Om mirakler sker idag och har skett, går de att dokumentera? Hur ska man vetenskapligt se på mirakler? De som är naturalister hur ska de tro om och tackla mirakel? Sker mirakel inom andra religioner eller bara inom kristendomen?
Vi får ta del av ganska många fall av vetenskapligt oförklarliga tillfrisknanden efter bön och läkares och journalers utlåtanden om dem.

Det här är en apologetisk bok där Micael för en mer djuplodande diskussion om huruvida det finns genuina mirakel, om de kan ske, hur man ska undersöka dem, de som inte tror på dem och deras förståelse och argument om varför mirakel inte kan ske.
Låt dig inte avskräckas över att den är apologetisk utan ta tid för att läsa den. Micael är duktig på att förklara med skärpa och humor olika argument på ett lättförståeligt sätt. En bok vi alla behöver läsa som hört om, varit med om och kanske sett mirakel.

Läs mer om boken här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *