Poddinspelning med Agneta Sjödin om Dokumenterade mirakler

Posted on

Jag hade aldrig kunnat ana när jag med familjen tittade på Fångarna på fortet eller Let’s Dance för tjugo år sedan att jag en dag skulle få podda med programledaren Agneta Sjödin om läkarbekräftade mirakler. Men det är precis vad jag har fått göra nu. För några veckor sedan sms:ade hon mig och skrev:

”Hej Micael! Agneta Sjödin här. Det är ett tag sedan jag fick din bok. 🙏🏼 Tänker att det här vore ett så intressant ämne för min podd ’Så in i Själen’. Hur ställer du dig till att vara gäst?”

Vad är det här för prank, tänkte jag först. Men så mindes jag att jag faktiskt hade skickat ett exemplar av Dokumenterade mirakler till Agneta efter hennes sommarprogram där hon beskrev sitt andliga sökande. Jag visste då inte att hon hade en podd och än mindre att hon skulle vara intresserad av att bjuda in mig, utan jag skickade över boken med en förhoppning om att den skulle bara betydelsefull på hennes egen andliga resa.

Jag ringde upp och det var hon minsann – inget prank – och vi kom överens om att podda 1 mars. Så idag åkte jag över till Stockholm och knackade på hos Acast vars poddstudio Agneta använder sig av. Väl där slår jag mig ner vid en kostymklädd herre som nyfiket undrar vad jag ska podda om.

”Dokumenterade mirakler!” sa jag. ”Tillfrisknanden efter bön som det inte finns några vetenskapliga förklaringar till.”

”Men vad spännande!” sa han.

Det visade sig att han var producent för en gentlemannapodd (därav kostymen) och att han precis som Agneta var något av en sökare. Han var uppväxt i ett kristet hem men gick sällan på gudstjänst nuförtiden. Han tycker miraklerna lät väldigt spännande.

”Är det här exempel från hundratals år sen eller idag?”

”Det är från idag, de flesta är bara några tiotals år gamla.”

”Sker det spontant eller behöver man göra något först?”

”De sker i samband med bön.”

Han frågade mig om jag alltid hade trott på det här och jag fick dela mitt vittnesbörd om hur jag blev kristen samtidigt som han antecknade vad min bok hette. Han var otroligt fascinerad av miraklerna och sa att han flera gånger har känt att han borde gå i kyrkan mer för att få frid. ”Gör det!” sa jag och vittnade om hur Jesus ger en frid utöver vad världen kan ge och att han inte bara kan befria oss från sjukdomar utan även från andlig tomhet och död.

Sedan dök Agneta upp och vi satte oss i poddstudion. Jag fick dela åtminstone fyra exempel på läkarverifierade helanden, vi pratade om varför inte alla blir helade och varför det finns så mycket skepticism gentemot det mirakulösa i Sverige. Och så delade jag även i podden berättelsen om hur Jesus förvandlade mitt liv och hur skrivandet av den här boken har fördjupat min egen tro.

Här kan du lyssna på avsnittet!

”Det här blev ju jättebra!” sa Agneta när inspelningen var klar. ”Vad händer i ditt liv härnäst?” Jag sa att jag skriver på en uppföljare, ”Språkmirakler” om när människor med hjälp av Guds kraft talar eller förstår språk de inte kan. ”Bara förra veckan intervjuade jag fem personer som alla upplevt språkmirakler, alla bor här i Sverige.” Agneta tyckte det lät jättespännande och sa att jag gärna får komma tillbaka efter Språkmirakler har blivit publicerat och podda igen.

Jag är så tacksam för den här möjligheten och hoppas att poddens 150 000 lyssnare ska bli välsignade av det jag fick dela med mig av!

För uppdateringar om Dokumenterade mirakler och Språkmirakler direkt i mailkorgen, skriv upp dig på mitt nyhetsbrev!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *