Läsare: Jag talade portugisiska när jag talade i tungor

Posted on

Häromdagen blev jag kontaktad av en läsare som var oerhört glad för boken och som själv hade varit med om att tala portugisiska när hon talade i tungor som tonåring!

“Hej Micael! Vill bara säga ett stort och varmt tack för din underbara bok om språkmirakler! Så inspirerande!

Jag har en liknande upplevelse från tidigt sjuttiotal, när jag som 16-17-åring deltog i ett ungdomsläger i Gammelkroppa i Värmland. Jag hade något halvår tidigare blivit andedöpt efter att så hett längtat efter att uppleva tungotalet. Det skedde dock ganska odramatiskt när jag på ett bönemöte efter uppmaning börjat prata på utan att förstå.

Emellertid drog det efter, och jag började mer och mer tro att det var nån egenkonstruerad rappakalja, inte ett riktigt tungotal. På lägret inbjöds till frivillig kvällsbön som då alltid skedde på knä. Under bönemötet fick jag en ”känsla” och talade i tungor, med efterföljande uttydning. Jag minns inte riktigt vad jag sa, men det handlade om att Gud är en bönhörande fader som älskar sina barn.

På natten låg jag i min sovsäck och ville bara sjunka genom jorden. Tyckte att jag gjort bort mig fullständigt och kanske till och med syndat mot den Helige Ande. Jag bestämde mig för att aldrig mer öppna munnen för att säga nåt jag inte själv förstod. Jag sov uruselt.

Nästa dags morgonsamling berättade vår lägerpastor, som var missionär i Brasilien och hade sin hustru och lilla sex-sjuåriga adoptivdotter med på lägret. Hon var med under bönen. När lilla Maria, som hon hette, skulle nattas den kvällen så sa hon: den där flickan som bad under knäbönen, hon ”bedde” samma bön två gånger. Först på portugisiska, det kan jag, sen på svenska.

Den här upplevelsen har följt mig genom livets olika skeden, jag betraktar det som en smekning från Gud i hans kärlek. Jag har inte berättat detta för så många genom åren, för det är dyrbart för mig och jag har märkt att det landar väldigt olika. Har trott att jag varit ganska ensam om detta, men så kom din underbara bok! Än en gång tack för den, önskar allt Guds goda för dig och de dina!”

Läs om över 80 andra fall av detta spännande fenomen i Dokumenterade språkmirakler – beställ och läs själv eller ge bort som present!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *