“Ängeln” Elise blev frisk från cancer efter bön i Klara kyrka

Posted on

Elise Lindqvist kallas för ”Ängeln på Malmskillnadsgatan” utifrån sitt engagemang för att hjälpa prostituerade få ett nytt liv. Hon blev själv förvandlad efter att hon upptäckte den kristna tron i Klara kyrka och brinner för att fler ska uppleva samma sak.

I mitten av 90-talet drabbades Elise av en rad olika infektioner. På Karolinska sjukhuset upptäckte man en cancertumör i ryggslutet som snabbt växte och sög åt sig näring. En operation planerades till juni 1999 men läkarna hade små förhoppningar om att Elises liv skulle kunna räddas. Elises immunförsvar slogs ut och hon blev i stort sett sängliggande redan i februari.

Några vänner hjälpte henne att vara med på en helandekonferens i Klara under pingsthelgen samma år. Den anglikanske prästen Mark Perrot bad för henne där. Hon skriver i sin självbiografi ”Ängeln på Malmskillnadsgatan”:

Han sträcker ut sin hand mot mig. Det är som något varmt väller fram över mig. Jag tror det är den Helige Andes vind. Jag ramlar ner med ryggen mot golvet.
Min vän som ligger bredvid viskar och översätter det Mark ber om. Folk har samlats runt mig. 

Jag känner det som om det är två händer som tar tag i svulsten – i min värld är det Jesus som gör det – och den bara pyser ut. Det känns som om all luft går ur en ballong. 
Jag ligger där på golvet och upplever att tumören försvinner ur min kropp. Jag sträcker mina händer mot himlen och ropar: 

’Tack Jesus, nu har du helat mig! Det du har helat är för alltid helat.’ 

Jag vänder mig mot Mark och frågar om det är klart. Han svarar stilla att det finns mer att be för. Jag känner att det sliter och drar i nacken. Jag vet att jag även där har en tumör, dock mindre än den i ryggslutet. Mark fortsätter att be, och rätt som det är blir han helt tyst och säger med mild röst: ’Nu är det klart.’

Operationen ställdes in. Elise skriver att hennes läkare på Karolinska sa: ”Vi kan inte bevisa detta vetenskapligt. Men allt det som vi tidigare såg på röntgen är borta. Du ska inte opereras.” På immunbristenheten i Huddinge frågade läkaren ”Vad har du gjort?” och berättade att hon har så bra värden man kan ha.

Läs mer om Elises tillfrisknande – och hur humanisten Christer Sturmark reagerade när han fick läsa hennes journaler – i boken Dokumenterade mirakler:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *