Siverts journal säger att han fick “hjälp av Jesus”

Posted on

13 april 2011 kom Sivert Edorsson in till Storumans sjukstuga då han kände av ökade andningssvårigheter och hosta. På en påskvandring för skolungdomar hade de använt dimrök lånad av brandförsvaret som Sivert misstänkte triggade astman. Han fick mediciner, men problemen blev bara värre.

Hans läkare dokumenterar i journalen hur Sivert drabbades av sömnapné, andningsuppehåll under natten. Detta behandlades med Continuous Positive Airway Pressure (CPAP), en apparat kopplad till en andningsmask.

I oktober 2015 beslutade Sivert sig för att följa med till en bönekonferens i Övre Sopporo. Han meddelade övriga deltagare att inte använda parfymer eller parfymerad tvål och inga levande ljus.

I rummet där han sov hade någon dock använt parfymerat tvättmedel innan, vilket fick Sivert att må väldigt dåligt. Han kallsvettades, hade hjärtklappning och hade tungt att andas under tisdagen. 

I slutet av en bönesamling sa han till de andra: ”Nu får ni göra vad ni vill, jag orkar inte mer.” De hjälpte honom sätta sig på en stol och bad för honom. De frågade hur han mådde, och då han inte kände någon förbättring bad de igen. Plötsligt utbrast Sivert att astman hade släppt!

Nästa dag började med att han blåste i sin PEF-mätare och fick 450, normalvärdet för en man med hans ålder och kroppsstorlek. 

Han gick upp utan rullator och vandrade ut i kylan utan problem. När han kom in tände han ljus. Fortfarande inga problem. Han kunde senare åka skidor.

Vid hemkomst ringde han sin läkare och berättade om händelsen. Hon hörde på hans röst att en drastisk förbättring hade hänt. Hon skrev i journalen:

“Han har bett till gud och fått hjälp av Jesus [… han har] inte tagit någon som helst astmamedicin och har inga besvär längre och heller ingen allergi. Mycket nöjd med detta, tycker inte att han behöver komma ner till oss igen, eftersom han nu mår bra. Han har också ringt och avstyrt sjukskrivning från Försäkringskassan.”

Detta är ett av många exempel på oförklarliga tillfrisknanden efter bön som finns samlade i boken Dokumenterade mirakler!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *