“Förutsättningar att bli en klassiker”

Posted on

Ola Hössjer, professor i matematisk statistik, har skrivit en mycket positiv recension av Dokumenterade mirakler för tidningen Världen idag. Han skriver bland annat:

Visst finns det många böcker som handlar om mirakler, men ingen som så grundligt sätter in dem i ett vetenskapsteoretiskt och teologiskt sammanhang. Boken Dokumenterade mirakler har en knivskarp röd tråd, där läsaren tas med på en resa av logiska resonemang. Trots de 300 sidorna, e många fotnoterna och referenserna är boken lätt att ta till sig, med en stor portion av humor och en ödmjukhet gentemot de läsare som inte tror, eller åtminstone är skeptiskt inställda till att något övernaturligt kan inträffa.

Just därför är Dokumenterade mirakler utmärkt att använda för evangelisation. Den kan också rekommenderas för kristna som vill uppmuntras av de under Gud gör i dag, runt om i världen, och som samtidigt vill få goda argument när deras tro på mirakler ifrågasätts av andra.

[…]

Man kan säga att Grenholm för in en pingstkarismatisk tradition i apologetiken. Detta öppnar upp för nya forskningsprojekt: att vetenskapligt visa att Andens nådegåvor pekar på det övernaturliga, som i sin tur pekar mot Bibelns Gud. Jag hoppas att Micael Grenholms bok blir flitigt läst. Den har förutsättningar att bli en klassiker.

Läs hela recensionen i Världen idag.

Mer information om boken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *