Aimee höll en predikan på teckenspråk – utan att kunna det

Posted on

Vid andra världskrigets slut, under en gudstjänst i en kyrka i Los Angeles, hade tonåringen Aimee Ada Coryell ett kraftfullt Gudsmöte och förmådde inte stå eller sitta upp – istället låg hon längts fram vid predikstolen med lyfta händer. Hennes syster Elsie satt bredvid Georgia Hoʻopiʻi som var pastor för en kyrka för döva i Los Angeles. Georgias ögon blev tårfyllda.

”Elsie”, viskade Georgia till sin bänkgranne, ”vet du vad Ada gör just nu?” Elsie vände blicken mot sin syster längst fram. Hon rörde långsamt på händerna i olika formationer.

”Nej, berätta!” sa hon till Georgia.

”Hon predikar på teckenspråk!”

Därefter översatte Georgia allt Aimee förkunnade med sina händer. Det var en predikan på nästan två timmar om hur Jesus är vägen till Gud, inklusive en frälsningsinbjudan. Elsie slogs av predikans skönhet och vilket mirakel detta var: Aimee hade inte mer kunskap om teckenspråk än hon själv! Sedan skriver Elsie:

“När hon till slut klev upp kom det fram en döv man som hade varit med på gudstjänsten men som var en syndare. Han hade aldrig tagit emot frälsningen men var där för att han kände Georgia, och han började tala med Ada på teckenspråk. Hon tittade frågande på honom. Hon förstod inte vad han gjorde så till slut gav han upp, gick över till Georgia och tecknade: ’Syster Georgia, vad i hela världen är det för fel på den där unga damen? Hon använde perfekt teckenspråk när hon låg på golvet, men nu beter hon sig som att hon inte förstår ett dugg när jag talar med henne på teckenspråk.’ Georgia svarade: ’Vännen, hon förstår dig inte. Hon förstår inte teckenspråk.’ Han invände: ’Men hon talade med perfekta tecken!’ Georgia skakade på huvudet. ’Nej det gjorde hon inte, det gjorde Anden!’ På grund av detta mirakel knäböjde mannen där och då och gav sitt hjärta till Herren.”

Den här erfarenheten gjorde att Aimee lovade Gud att betjäna de döva resten av sitt liv. Hon var med och grundade Deaf Evangelistic Alliance Foundation 1969 och evangeliserade fram till sin död 2018 bland tusentals döva i länder som Filippinerna.

Det här är ett av över 80 fall som jag skriver om i boken Dokumenterade språkmirakler. Den kan beställas här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *