Birger hörde den jordanske mannen profetera om Sverige på flytande svenska

Posted on

Jag har många gånger hört om hur evangelisten Birger Skoglund bevittnade hur en jordansk man på klingande svenska profeterade att det kommer komma en eld över Sverige. I samband med att jag skrev Dokumenterade språkmirakler ringde jag upp honom för att höra honom själv beskriva denna förunderliga händelse.

Birger och hans fru Maryann befann sig 1995 i Amman, Jordanien. Birger jobbade för missionsorganisationen Ibra och de hade just haft möte i en källarlokal. När de sedan skulle därifrån stoppade en man i 25-årsåldern dem.

”Jag har någonting att säga er” sa han på mycket knagglig engelska. Birger behövde anstränga sig för att förstå honom, men helt plötsligt började denna arabiska man tala klockren, flytande svenska till Birgers stora förvåning. Budskapet löd ordagrant:

”Så säger Herren din Gud. Gå hem till ditt land och hälsa allt mitt folk att jag Herren har tänt en eld som brinner från Smygehuk i söder till Treriksröset i norr samt från Göteborg i väster till Stockholm i öster. Du får inte längre säga som du så ofta sagt förut, att det kommer en ny tid! Nej, hälsa allt mitt folk, att denna nya tid redan har börjat.”

När mannen tystnade försökte Birger och Maryann prata med honom på svenska, och han förstod absolut ingenting. Birger frågade vad han visste från Sverige. Han sa att det ligger i södra Europa, omgivet av alper – han trodde Birger menade Schweiz! Det visade sig att han kunde ingenting om Sverige, vare sig vår geografi eller vårt språk.

Under två–tre år bar Birger och Maryann dessa ord inom sig och berättade inte för så många om profetian. Men när Birger var på pingströrelsens predikantvecka i Stockholm hörde han hur en missionär berättade att han hade hört en liknande profetia i Afrika. Birger vände sig till sin vän Sune Elofsson och sa: ”Det här är ju inte klokt, jag har precis samma erfarenhet!” Sune log mot honom och frågade: ”Tror du att du är den enda som Gud har talat till?” Sedan dess har Birger berättat om profetian hundratals gånger i olika sammanhang, till stor uppmuntran för många.

Det här är ett av de över 80 fall jag skriver om i boken Dokumenterade språkmirakler som kan beställas här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *