Varför sker mirakler i flera olika religioner?

Sedan slutet av 1980-talet har det enligt forskaren Edith Turner skett en ”explosion” inom antropologin gällande studiet av andlighet och schamanism, och det som utmärker detta nya intresse är att forskarna tar de övernaturliga anspråken seriöst. ”Vi har ingen anledning att säga emot så många … Läs merVarför sker mirakler i flera olika religioner?

Blir människor oförklarligt friska utan bön?

Dokumenterade mirakler innehåller många exempel på VOTEB: vetenskapligt oförklarliga tillfrisknanden efter bön. Flera som jag har nämnt detta projekt för har bett mig även undersöka VOTUB: vetenskapligt oförklarliga tillfrisknanden utan bön. Ja, de har till och med hävdat att det är såpass viktigt att de … Läs merBlir människor oförklarligt friska utan bön?

Hundratusentals läkare: vi har sett oförklarliga tillfrisknanden

En amerikansk studie utförd 2004 som omfattade 1 087 läkare visade att 73 procent av dem tror att mirakler kan ske idag. Inte bara det, 55 procent hävdade att de ”har sett tillfrisknanden hos sina patienter som de skulle beskriva som mirakulösa, det vill säga, … Läs merHundratusentals läkare: vi har sett oförklarliga tillfrisknanden